Logitech Wireless Speaker Adapter for Bluetooth Audio Devices

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Långt namn på en liten manick.
Men inte desto mindre mycket intressant.

För mellan 200 och 300 kronor får man en enhet som gör att det går att överföra ljud från t.ex. en iOS-pryl till t.ex. stereon utan sladd. Själva mottagaren kopplas med rca/phono-kontakter till förstärkaren.

Jag har inte läst om det gjorts några mätningar på den faktiska ljudkvalteten, men personligen tycker jag den är o.k..
Ett tecken på detta är att jag tyckte mig märka en klar förbättring i ljudet då jag ändrade inställningen i Spotifyappen från High till Extreme. Det kändes som en tunn hinna över ljudet försvann. Där hindrade inte blåtandsöverföringen en förbättring av ljudet.

Finns det någon som gjort tt blindtest och jämfört ljudet mellan blåtand och sladd via hörlusutgången?

Sedan finns olika alternativ för att använda dockningskontakten (laddningsuttaget) för ljudöverföring och det borde nog vara det allra bästa alternativet egentligen.

Men lyssnar man inte alltför noga finns det stora fördelar med att slippa sladden tycker jag. En aspekt är att man slipper det mekaniska slitaget som frekventa in- och urkopplingar kan medföra hur försiktig man än är.

Det här inlägget postades i iPad, iPhone, Tillbehör. Bokmärk permalänken.