Boxee Box anpassar sig ännu mer!

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Som mjukvaruprojekt har Boxee funnits rätt länge.

Grundidén uppfattar jag som att få tillgång till många olika sorters ljud- och bildmedia genom ett gränssnitt och dessutom kunna tipsa sina kompisar om bra saker. Läs mer på Wikipedia. Boxees hemsida.

Det har handlat om en gratis programvara anpassad för olika plattformar.

Jag har av och till använt den på mina datorer men aldrig använt den speciellt mycket.

Men så gjorde D-link en liten låda (box) med precis de komponenter som gör att mjukvaran verkligen kommer till sin rätt och till ett fördelaktigt pris. Lådan heter alltså Boxee Box och har funnits i snart ett och ett halvt år.

Den har placerat sig bra i många tester där den jämförts med andra mediaspelare tänkta att anslutas till en tv eller projektor.

Under det dryga året jag använt den har systemuppdateringarna varit många och gjort att den hela tiden har blivit lite mer kompetent än tidigare.

Nu senast hände något som borde intressera alla iOS-användare. Nu stöder den också AirPlay.

Det är ett sätt att trådlöst via WiFi-nätet strömma ljud och bild till en tv/projektor. Först var förstås Apple med sin AppleTV men nu kommer det mängder av enheter som kan göra det. Däribland nu också Boxee Box!

Som mediaspelare blir nu Bixee än mer intressant. Här finns mer om priser och annat som rör den lilla lådan.

Det här inlägget postades i iPad, iPhone, Tillbehör. Bokmärk permalänken.