Små men viktiga detaljer

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

När man uppdaterat till iOS 6 finns det en del nyheter som imte så många pratar om.

Jag tänker på ”Hjälpmedel” under ”Inställningar”. Förstås viktigast för oss som har någon funktionsnedsättning men vissa av dessa funktioner kan kreativt berika många andra användare också.

Med reservation för att det kan vara olika på olika iOS-enheter kan man nu ha både ”Zoom” och ”Voice Over” aktivt samtidigt.

”Tala markering” tror jag också är en nyhet. Ett snabbt sätt att få text som går att markera uppläst utan att Voive Over är aktiverat.

”Assistive Touch” är också intressant för den som vill experimentera med nya sätt att utföra kommandon i operativsystemet. Bl. a. kan man skapa en virtuell hem-knapp på skärmen.

Till slut vill jag uppmärksamma på den praktiska möjligheten att ge rn tillfällig användare åtkomst till annat än det som finns framma på skärmen för ögonblicket. Detta gör man via ”Guidad åtkomst”. Perfekt om man låter ett barn använda iOS-enheten. Det går inte att byta app eller gå in i enhetens inställningar.Tack Apple!

 

 

Det här inlägget postades i iPad, iPhone, Nyheter, Tips. Bokmärk permalänken.