Netflix är här! Och de får sällskap!

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Netflix är från början ett företag som hyrde ut DVD per post. Samma koncept som Bra film som blev Lovefilm grundar sin verksamhet på.

Så började man streama film som en del av tjänsten dvd per post. Lovefilm i Sverige har en liknande verksamhet i en mycket blygsam skala.

För Netflix blev denna strömmande filmtjänst mycket omfattande. Det fanns t.om. Långt gångna planer på att dela upp de båda filmdistributionsformerna i två helt olika företag.

Svenskar som tidigare har velat använda sig av den amerikanska tjänsten har behövt kunna koppla upp sig så att det ser ut som om man befinner sig i USA. Dessutom tror jag att själva betalningsformen varit lite trixig. Att skaffa sig en amerikansk uppkoppling med hjälp av en av de många VPN-tjänsterna har varit lätt men förstås kostat en del. I princip är det samma typ av tjänst som används för att ge användaren annonymitet vid t.ex. nedladdning från fildelningssajter.

Men nu har det blivit enkelt och billigt genm den svenska Netflixtjänsten. Normalpriset ör satt till 79 kr/månad. För de som är Spotify-kunder gick det idag ut ett erbjudande om gratis användning av Netflix fram till årsskiftet. För alla finns det ett erbjudande om en gratismånad.

Man kan se Netflix på sin dator, Nintendo Wii, Microsoft Xbox och Sony Playstation – och på olika mobila enheter.

Det finns möjlighet att både använda iPhone och iPad för att se på filmer och tv-serier från Netflix.

Detta är en höst då denna typ av verksamhet troligen får ett rejält genombrott.

Filmnet återuppväcks (så hette Canal Digitals satellitkanaler förr) som en streamingtjänst som CMore (f.d. Canal Plus) står bakom. En tjänst som kommer att kosta 129 kr/månad men nu de tre första månaderna debiteras 49 kr/månad. Den som redan är kund his TV 4 Play Premium får en gratismånad om den aktiveras senast kommande söndag.

Viasat som redan varit ute på nätet något år med sin tjänst Viaplay tar nu upp kampen genom att sänka oriset på paketet som innehålker TV och film från 99 kr/månad till 79 kr/månad. Man erbjuder också en gratis prova-på-månad.

 

Det här inlägget postades i Appar, Från nätet, iPad, iPhone, Nyheter, Tjänster. Bokmärk permalänken.