Bästa bibelappen

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Det finns mängder av appar med bibeltexter. Många är gratis men om man vill ha något utöver någon gammal bibelöversättning får man betala.

Efter att ha testat många  använder jag nu främst BibleReader från Olive Tree Software. Programmet fungerar bra både på iPhone och iPad.

Olive Trees  verksamhet i iOS-sammanhang är en naturlig fortsättning på den arbete man bedrivit under många år. Gå gärna in och titta på deras hemsida.

Deras iOS-programvara fanns med tidigt och har utvecklats mycket. Innan Apple gjorde det möjligt att köpa tillgg inne i prgrammen gick det att skapa ett konto hos Olve Tree och köpa nedladdningsbara tillägg via deras hemsida.

Man erbjöd tidigt Bibel 2000 på det sättet till ett överkomligt pris. Nu erbjuder de mängder av böcker och biblar direkt innifrån BibleReader. Mycket smidigt. Att köpa Bibel 2000 med kommentarer kostar just nu 109 kr vilket måste anses högst rimligt.

Att de är seriösa i sin inställning märker man på det enorma utbudet. Bl. a. erbjuder man både Hebraica och Novum. Eftersom man kan ha två bibelversioner uppe samtidigt parallellt går det nu att samtidigt se den hebreiska gammaltestamentliga (Hebraica)  texten och en valfri översättning samtidigt. Självklart går det att göra på samma sätt med den nytestamentliga texten på grekiska (Novum). Allt till överkomliga priser.

Att ändra utseende på texten är lätt och det gör att detta är mitt favoritsätt att läsa Bibeln på. Tudlig text och mycket lätt att bläddra. Det går att göra bokmärken, lägga till egna anteckningar o.s.v..

Sökfunktionen är också mycket lätt att använda och enligt min erfarenhet lättare och bättre än i det särskilda bibelprogram jag har på min arbetsdator.

Vill Du testa går det bra att börja med en version som innehåller en bibelöversättning som inte kostar något. Sök i App store på ”Olive Tree” så ser Du alla olika möjlgheter att ladda ner programmet.

Det här inlägget postades i Appar, iPad, iPhone. Bokmärk permalänken.