Rea på Penultimate

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Penultimate är ett program för den som vill skriva anteckningar för hand med fingret eller en särskild penna avsedd för iPhone och iPad. Det man skrivit kan förstås läsas direkt i iPaden men också skrivas ut, e-postas eller sparas som en bild. Fungerar bara till iPad. Nu kostar den 7 kr. Som mest har den kostat 28 kr.

Den mest sålda av sitt slag. Bl.a. kan man lägga handen på skärmen och skriva utan att handloven påverkar det man skriver.

Skall man använda en ”penna” måste det vara en avpassad för iPhone/iPod/iPad.
Kjell & C:o har en även om jag inte tycker att den är så bra till just den här appen. Det går lättare att skriva för hand. Men en penna av det här slaget kan vara bra vid andra tillfällen. T. ex. kan man använda den om man är ute och det är kallt och har handskar på sig. Det blir förstås också mindre kladd på skärmen om man har  en penna istället för fingrarna. Samtidigt är just fingertoppsskänslan ett av iOS  särskilda signum. Men ingen regel som inte har ett undantag.

Engelskspråkig video om Penultimate:

Det här inlägget postades i Appar, iPad. Bokmärk permalänken.