myPhoneDesktop – kommunicera med Din iPad, iPhone och iPod touch

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306


myPhoneDesktop från jProductivity, är ett program som både bygger på välkända funktioner samtidigt som det tillför mycket nytt. Appen kostar för närvarande 38 kr.

Det välkända har att göra med att det i vissa delar påminner om de olika kommunikationsprogram som finns för att ansluta en mobiltelefon till en stationär dator. En anslutning som oftast förs med en kabel eller med blåtand. På så vis kan man administrera telefonen och även via datorn utföra en del av de funktioner som telefonen har. Sitter man vid datorn är det oftast enklare att t.ex. skicka sms genom att skriva in det i hjälpprogrammet i datorn och sedan låta telefonen skicka meddelandet. En del kan tycka att det är lättare att slå telefonnumret med hjälp av datorn o.s.v.

Nytänkandet handlar om minst tre olika områden.

Internet är kommunikationskanalen
Istället för sladd eller blåtand ansluter man via internet. Har Din iPhone eller iPad 3G- eller Wifi-anslutning kan Du direkt nå den från vilken dator som helst.
Antingen med hjälp av en särskild programvara som laddas ner och installeras på datorn eller via ett webbgränssnitt som är praktiskt om man t.ex. inte är vid sin egen dator och vill kommunicera med sin/sina iPrylar.

Ansluter lätt till flera olika enheter
Precis som Du kan köpa en app för varje enhet utan extra kostnad från samma iTuneskonto kan Du ansluta till flera olika iPrylar. Jag kan nå både min iPad, min privata iPhone och den iPhone jag använder på jobbet från samma gränssnitt. Det är bara att välja rätt enhet för det man vill göra. I princip antar jag (har inte testat) att det skulle kunna göras med även andras iPrylar. På så sätt skulle man kunna skapa kommunikation också till andra i familj och arbetslag med hjälp av applikationen.

Många funktioner
Förutom att ringa upp och skicka sms via datorn kan man skicka url-länkar, text och bilder. Istället för att använda DropBox eller e-post är det smidigt att flytta text från datorn till iPaden och iPhonen med hjälp av myPhoneDesktop.

Nedan finns ett av fem YouTube-klipp som berättar mer om appen. (De andra finns som klickbara länkar under klippet.) Det baserar sig på en tidigare version med ett lägre pris men ger ändå en bra bild av vad myPhoneDesktop kan uträtta. Gå till tillverkarens hemsida om Du vill se vad som har hänt vid de senaste uppdateringarna.

Del två om inställningsmöjligheterna.
Del tre om telefonsamtal och sms.
Del fyra om url och text.
Del fem om bilder.

Det här inlägget postades i Appar, iPad, iPhone. Bokmärk permalänken.