En dagstidning gjord för iOS

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Jag har tidigare bloggat om dagstidningar på iPad och iPhone.
För ungefär två veckor sedan släpptes en särskild tidning som ännu så länge bara vänder sig till den engelskspråkiga delen av världen. Den heter kort och gott ”The Daily”. Enda sättet att komma åt den är att skaffa sig ett iTunes-konto i ett land där man kan ladda ner den. T.ex. ett amerikanskt iTunes-konto.. De två första veckorna är den gratis och när det blir dags att betala måste man antingen ha ett betalkort eller köpa presentkort som är gilitiga i den aktuella Appstoren. Den kostar 99 cents för en vecka och 40 dollar för ett år. Mycket rimligt. Den innehåller text, bilder, videoklipp och uppläst material.
GP:s bloggare Eva Wieselgren har skrivit positivt om den och själv kan jag bara hålla med.

Man kan undra om det finns ressurser för ett liknande svenskt eller europeiskt projekt.

En av nackdelarna är att man inte kan gå tillbaka till äldre utgåvor. Däremot kan man spara enstaka artiklar för senare läsning.

Det här inlägget postades i Andra bloggar, Appar, iPad. Bokmärk permalänken.