iOS-prylen som ordbehandlare

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Med hjälp av skärmtangentbordet går det bra efter lite övning att skriva text av olika slag.
Skall man skriva mycket går det att ansluta ett externt tangentbord.

Antingen använder man då ett Blåtandstangentbord från Apple. Har inte provat med det som är avsett för iPad, men det borde gå också till iPhonen.  Fördelen med detta är att det fungerar som hållare för iPaden och kan också ladda iPaden medan man skriver om den ansluts till en laddare. Det grå också bra att använda någon annan tillverkares tangentbord som kopplas in via Blåtand.

Enligt vad jag läst så kan man också ansluta ett  usb-tangentbord via adaptern som säljs för att i första hand koppla till en kamera för att föra över bilder till iPaden.

Det senare alternativet tror jag inte är sanktionerat av Apple och jag har inte heller prövat det.

Däremot har jag använt Blåtandstangentbord både till min iPhone 4 och min iPad. Det går bra även om jag personligen är lite skeptisk till allt vad Blåtand heter.
När jag använder mitt tangentbord som kommer från Microsoft händer det att det kopplar ifrån. När jag skriver ser jag inte alltid på skärmen utan låter fingrarna skriva och litar på att det blir något så när begripligt. Då gäller det att det hela tiden finns kontakt med iPrylen. Annars blir resultatet inte så bra! Vid sådana tillfällen är det bra att koppla från rättstavningen för att undvika konstiga ersättningsord.

För den som ser bra och en iPhone 4 med sin skarpa skärm placerad på ett bra sätt så är detta förmodligen en av världens minsta ordbehandlingslösningar.

En iPhone/iPad och ett Blåtandstangentbord skulle också kunna bli en kommunikkationslänk där en har tangentbordet och en kan läsa meddelandet på skärmen. Detta förutsätter förstås att man befinner sig inom ett avstånd av ca 10 m från varandra.

Skriver man på olika språk och vill ha en särskild tangentbordslayout på skärmen och anpassning av rättstavningen till ett annat språk lägger man bara till det i inställningarna.
Gå till: Inställningar/Allmänt/Tangentbord/Utländska tangentbord

Väl tillagt dyker en liten jordglob upp på tangentbordet på skärmen och när man trycker på den stegar man sig igenom de olika tangentborden.
Själv har jag svenska, engelska och grekiska installerat på mina iPrylar.

Dessutom kan man lägga till ett Emoji-tangentbord med smileysar. Det fungerar när man skickar mellan iPrylar med skickar man till andra blir det bara skräptecken. Men för ordbehandling som skrivs ut kanske det fungerar …
För att installera Emojifigurer: sök på Emoji på AppStore och välj något av gratisalternativen.

Svenskt tangentbordEngelskt tangentbordEmoji tangentbordGrekiskt tangentbord

Det här inlägget postades i iPad, Tips. Bokmärk permalänken.