Appar för den som vill skriva

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306
Awessome Note

Awesome Note

QuickOffice

Quick Office

Med iOS-prylarna kommer Anteckningar – ett anteckningsprogram.
Sedan kan man också förstås skriva i e-postprogrammet.

 

Men vill man göra något mer avancerat skrivande så
finns det hur många appar som helst att välja på.

Från enkla anteckningsappar till specialiserade ordbehandlare för speciella ändamål.

Skriv gärna i kommentarfältet vad Du tycker är bra.
Här är mina favoriter som jag använder regelbundet.

Som anteckningsprogram använder jag Awesome Note både för iPhone och iPad.
Programmet för iPhone kostar 28 kr och finns också i en gratisversion. till iPaden kostar den 38 kr.
Programmet har utvecklats till att bli mycket mer än bara ett anteckningsprogram. Men det går också fortfarande att bara använda basfunktionen. Sedan går det bra att lägga till funktion efter funktion allteftersom man känner sig mogen för det.
Det jag fastnade för från början var möjligheten att organisera anteckningarna och också synkronisera dem med Evernote och Google Docs. Nu går det också att göra säkerhetskopia direkt till iTunes i datorn. Jag hade gärna sett att den hade Dropboxstöd vilket många andra anteckningsprogram har.
För mig som ser dåligt är det också lätt att få tydlig text när man skriver vilket är ett stort plus. Särskilt på den tiden då jag hade en iPhone 3G där anteckningsappens text inte gick att påverka.

När jag absolut vill anteckna och veta att det hamnar direkt i min Dropbox använder jag Notesy for Dropbox som kostar 22 kr och fungerar lika bra till iPhone som iPad.

För ”officeuppgifter”  använder jag QuickOffice Connect Mobile Suite som för iPhone kostar 75 kr och för iPad 109 kr. Programmen finns i en billigare version som inte har samma stöd för att arbeta mot lagringsplatser utanför iPhonen. Dessutom är det ett  office-program och kan hantera också kalkylark och presentationer m.m. Tillsammans med Data Viz program Documents to Go anses nog detta vara ett av de bästa officeprogrammen. Data Viz program finns också i två nivåer (129 kr/75 kr).  En fördel jämfört med Quickoffice är att deras program är av universaltyp och arbetar optimalt både på iPhone och iPad. Hade jag valt i dagsläget och inte redan hade versionen för iPhone hade jag nog valt Documents to Go istället. Det innebär att man bara behöver betala en gång för att få både optimal funktion på både iPhone och iPad.
QuickOffice finns för många plattformar och Data Viz är ett erfaret programvaruföretag då det gäller Appleprogram och är båda två därför bra val. Läste precis häromdagen en recensent som anser att Document to Go är det bästa.

Dessutom använder jag förstås Apples egna Pages på iPaden. För ren ordbehandling och lättbearbetade layoutmöjligheter är detta helt oöverträffat för 75 kr.

För presentationer på iPaden använder jag Keynote. Har inte tidigare använt Keynote på Mac utan bara PowerPoint på pc. Tycker att det är ett fantastiskt gränssnitt då man jobbar med att skapa en presentation direkt på iPaden. Det går också bra att importera såväl Keynote som PP-presentationer till iPaden. Precis som det går bra att exportera Keynote presentationer i olika format från iPaden.
Med iPad 2 och hdmi-adaptern går det nu att visa presentationen på en skärm/projektor samtidigt som det finns en skärmkopia på iPaden. Tidigare blev iPden tom på bildinnehålll då man med komposit-, komponent- eller vga-adapter vsade bilden externt. En verklig förbättring för mig som har svårt att se den projecerade bilden men har iPaden i handen! Tack Apple!

Pages

Pages

Keynote

Keynote

Det här inlägget postades i Appar, iPad, iPhone, Tips. Bokmärk permalänken.