Din iOS-enhet kan bli en fantastisk fjärrkontroll

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Som jag redan många gånger påpekat har GP en duktig teknikbloggare i Eva Wieselglren. Jag missar aldrig att läsa Teknik & Trender på nätet och i tidningen.

Gång på gång återkommoer hon till hur mycket hon gillar Spotify och att kunna lyssna på tjänsten utan att datorn är påslagen.

Hon testade bl.a. Sonos ljudsystem som vann hennes gillande men som är rätt så dyrt. Därför rekommenderar hon lågprisvarianten – Logitech Squeezebox. Squeezebox har funnits i många år och finns i flera olika utföranden. Principen är densamma. Genom att ansluta till internet via trådlöst eller ethernetkabel och logga in på sitt gratiskonto hos Logitech kan man lyssna på webradio utan att datorn är på. Dessutom erbjuder Logitech stöd för tredjepartsprogram som går att installera i apparaten och dessutom kan man strömma musik från valfri dator i huset u dner förutsättning att den är påslagen, kopplad till nätverket och använder ett gratisprogram från Logitech som gör att den blir till en musikserver.

Bland extraprogrammen som går att installera märks bl a Spotify och WiMP.

Boxen finns med inbyggd högtalare men också för att anslutas till stereoanläggningen eller ett par högtalare med inbyggd förstärkare.

För att få bra ljudkvalitet finns det enheter som är utrustade med digitala ljudutgångar för att kopplas till förstärkarens optiska eller coaxiala digitalingång.

Squeezeboxarna kan styras med knappar, fjärrkontroll, webgränssnitt genom en dator och förstås med en iOS-app. För närvarande finns det ett gratisprogram för de som har Androidmobil men för iOS finns det bara ännu så länge betalprogram. Eva W skriver om detta. Men även om 75 kr för en app är rätt så mycket tycker jag att funktionaliteten är väl värd priset.

Själv har jag nu prövat iPeng både för iPhone och iPad och tycker att det är toppen.

För ett tillägg går det att köpa till en funktion som gör att det går att lyssna direkt i iOS-enheten. Det innebär att Du på så sätt kan komma åt musiken i Din dator när Du är ute och rör på Dig på andra platser långt ifrån den plats där datorn är.

Sedan bör det nämnas att det finns många andra appar som gör att iOS-prylen kan fjärrstyra  många andra saker. Detta är bara ett exempel på hur ett program kan ge en fantastiskt bra funktion direkt m h a Din iPod, iPhone eller iPad.

Här är ett par videor som visar på hur det fungerar:

En film om en av de olika Squeezebox modellerna.

Det här inlägget postades i Andra bloggar, Appar, Från nätet, iPad, iPhone, Tips. Bokmärk permalänken.