Hela Talboks- och punktskriftsbiblioteket i Din iOS-enhet

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Den som har nedssatt synförmåga, har dyslexi eller något anat som hindrar eller försvårar läsning av vanlig text har sedan länge haft glädje av TPB (Tal- och punktskriftsbiblioteket). Från början var det rullband som gällde, sedan kassetter och sedan många år cd-skivor med mp3-varianten Daisy som ljudformat. Under senare tid har det gått för den som är berättigad att få ett inlogg på PTB:s sajt för att själv ladda ner talböcker.

Nu finns det en app som gör att det med ett sådant inlogg går bra att strömma de talböcker som finns i TPB:s arkiv. Appen har varit i testläge men nu kan den som har ett inlogg lyssna till böcker direkt på iOS-enheten. Appen heter Daisy Reader och efter att ha använt den ett ag tror jag att vi kommer att få se en hel del uppdateringar i framtiden. Den fungerar men inte helt utan problem. Om man inte vill strömma så går det att ladda ner till enheten för att kunna lyssna oberoende av tillgång till nätverk.
Tekniken kommer från en annan app som hanterar möjligheten att lyssna till Storytels ljudböcker på iOS-enheter. Mer om detta i nästa inlägg.

Ta kontakt med Ditt lokala bibliotek för ansökan om inloggning till TPB.

Det här inlägget postades i Appar, iPad, iPhone. Bokmärk permalänken.