Ett ”Spotify” för ljudboksälskare

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Storytelappen gör att Du som kund kan lyssna på ljudböcker direkt i Din iOS-
enhet.

Tjänsten har funnits ett bra tag för olika mobiltelefoner eller för att användas direkt på en dator.
Det handlar om kommersiella ljudböcker och inte talböcker som de som kommer från TPB (se förra blogginlägget).

Intressant att notera är att Storytel har förhandlat med alla mobiloperatörer utom Telia/Halebop så att all datatrafik inom Sverige är gratis. För den som har ett abonnemang utan trafikgräns spelar detta ingen roll. Har man ett avtal med en begränsad mängd data som får användas per månad är det bra att veta att ljudbokslyssnandet inte påverkar mängden datatrafik som finns till förfogande. Dessutom är det en mycket stor fördel för den som har sin telefon just som bara telefon och ljudboksläsare och inte har anledning att lägga på ett datatrafikavtal över huvud taget. Kan mycket väl tänka mig att själva tjänsten kan leda till att en och annan ljudboksälskare väljer sin mobil för att Storytels tjänst skall vara tillgänglig. Många telefoner utom de allra enklaste fungerar med tjänsten. Förutom iPhone och Android går det bra till flera modeller från Nokia, Sony Ericsson och Samsung.

Eftersom det går att ladda ner böcker i telefonen i förväg och sedan lyssna utan nätverkskontakt när man är ute och rör på sig så räcker det att man då och då har kontakt med ett trådlöst nätverk, typ WiFi går det att använda tjänsten utan att generera någon datatrafik alls.

Skillnaden mellan ljudböcker och talböcker är att de produceras under olika vilkor. Ljudböcker är inläst litteratur att försäljas i likhet med pappersböcker och e-böcker. De går också att låna på bibliotek som cd-skivor eller mp3-skivor. Talböcker produceras som hjälpmedel och omfattas av andra ersättningsregler och handlar om en annan slags upphovsrätt. Detta innebär att en version av en tryckt bok är inläst av olika inläsare och producerade på olika sätt beroende på om det är en ljudbok eller talbok.

För närvarande kan man välja mellan fler än 1600 titlar.

Storytel har två olika avtalsformer. Dels en bok per månad för från 79 kr eller obegränsat lyssnande för från 149 kr. Kostnadsnivåerna beror sedan på vilken bindningstid man väljer. Det går också att köpa enstaka böcker. Det går också att ge bort dem som presentkort. Böckerna kostar 99 kr för en 299 för tre och 499 för fem (lite konstig matte?).

Här finns en introduktionsfilm.

Det här inlägget postades i Appar, iPhone. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett ”Spotify” för ljudboksälskare

  1. Lena skriver:

    Jag har haft Storytel i många år. Den absolut bästa funktionen som är relativt ny är att man kan ladda ner tre olika ljudböcker i mobilen. Det behövs alltså sällan kontakt med Storytel och då och då är för mig max en gång i månaden. Inte mycket med andra ord.

Kommentarer inaktiverade.