Så här zoomar man allt i iOS

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Ett exempel ur iPhone användarhandbok.

Tog också med hur man förstorar text i vissa program.

Detta och mycket annat bra finns att läsa i den.
Även erfarna iOS-användare kan förmodligen hitta något nytt.

Ur handboken:

Zooma
Du kan zooma in och ut i enskilda objekt i många iPhone-program. Du kan exempelvis dubbeltrycka eller föra isär två fingrar i kolumner på webbsidor i Safari.

Zoom är en särskild hjälpmedelsfunktion som du använder till att förstora hela skärmen i vilket program som helst, så att du kan se det som visas på skärmen.

Så här slår du på eller av Zoom: Öppna Inställningar och välj Allmänt > Hjälpmedel > Zoom och tryck på av-/påreglaget för Zoom.
Obs! Du kan inte använda VoiceOver och Zoom samtidigt.

Så här zoomar du in eller ut: Dubbeltryck på skärmen med tre fingrar. Som förval förstoras skärmen med 200 procent. Om du ändrar förstoringen manuellt (genom att trycka och dra enligt beskrivningen nedan) återgår iPhone automatiskt till den förstoringen när du zoomar in genom att dubbeltrycka med tre fingrar.
Så här ökar du förstoringen: Använd tre fingrar till att trycka och dra mot överdelen av skärmen (för att öka förstoringen) eller mot nederdelen av skärmen (för att minska förstoringen). Gesten med tryckning och dragning liknar en dubbeltryckning, men du lyfter inte på fingrarna efter den andra tryckningen – istället drar du fingrarna på skärmen. När du har påbörjat dragningen kan du dra med ett enda finger.
Så här flyttar du runt på skärmen: När du har zoomat in kan du dra eller dra snabbt på skärmen. När du har påbörjat en dragning kan du dra med ett enda finger så att du kan se mer av skärmen. Håll ett enda finger nära kanten på skärmen för att panorera till den sidan av skärmbilden. Flytta fingret närmare kanten om du vill panorera snabbare. När du öppnar en ny skärm hamnar Zoom alltid upptill i mitten av skärmen.
När du använder zoomning med ett trådlöst Apple-tangentbord (se Använda ett Apple Wireless Keyboard) s¨följer skärmbilden inmatningspunkten så att den alltid är centrerad på skärmen.

Stor text
Med Stor text kan du få stor text i påminnelser och i Kalender, Kontakter, Mail, Meddelanden och Anteckningar. Välj mellan textstorlekarna 20, 24, 32, 40, 48 och 56 punkter.

Så här ställer du in textstorleken: Gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel, tryck på Stor text och välj den storlek du vill ha.

Det här inlägget postades i iPad, iPhone, Tips. Bokmärk permalänken.