Prizmo för iPhone

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Det OCR-program som jag har använt ett längre tag är Prizmo. Lite fler funktioner än TextGrabber och med möjlighet till att få texten uppläst.
Programmet kostar just nu 75 kr och en bra svensk röst – Elin – kostar ytterligare 22 kr.

Precis som med TextGrabber arbetar appen utan uppkoppling.

Bland extrafunktionerna förutom uppläsning finns integrering med t.ex. MobileMe och DropBox. Det går att välja om man vill ta bild på ett visitkort, en whiteboard, en text eller en räkning.

Här ser Du texten som är resultatet från samma bild som i bloggen tidigare:
”VoxDiDila ar hela Dibeln inläst pä svenska,
Det går bra att lyssna gratis online.Tyvärr fungerar denna funktion inte på iOS-enheter. Men på en vanlig dator med uppkoppling går det alldeles utmärkt.
För en kostnad av 495 kr kan man ladda ner hela bibeln till Vill man, så går det bra att få allt på en dvd-skvia eller färdiginstallerat på en iPod.
Med tanke på vad en vanlig bibel kostar och särskilt en med större storlek på tyosnittet är detta helt överkomligt.
Allt förklaras tydligt på deras hernsida.
Jag köpte för många år sedan en dvd med aac-filer och det ger mlg också texten i iPodappen i både min iPhone och min iPad. Texten går inte att förstora i iPodappen men för den som ser bra fungerar det utmärkt. Sedan finns förstås alltid möjligheten att använda skärmförstoraren.
Eftersom iPodappen kan spela i bakgrund är det också möjligt att lyssna och följa med i bibeltexten i någon av de många bibelappaarna där även Bibel 2o0o finns att tillgå.”

Det här inlägget postades i Appar, iPhone. Bokmärk permalänken.