Prizmo äger!

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Har tidigare bloggat om Prizmo.

Det har varit mitt favoritprogram för OCR på iOS under flera år.

Nu har det blivit ännu bättre. Upptäckte det av en tillfällighet och fick det bekräftat genom videon som jag alldeles nyss länkade till.

Min upptäckt handlade om att jag hastigt före en gudstjänst behövde få in en psalm från psalmboken i min iPad.

Tog min iPhone (kameran i min iPad 2 generationen brukar vara för dålig) och en psalmbok och utan mina glasögon fotograferade och OCR-behandlade jag och mailade texten till iPaden. Tänkte att det inte behövde vara helt korrekt eftersom jag kan psalmen rätt så bra. Såg sedan till min stora förvåning när texten hamnade i mitt manusprogram i iPaden att allt var helt korrekt!

Gjorde häromdagen ett försök med samma sak med kameran i iPaden och det blev helt rätt även denna gång.

Ett strålande exempel på hur applikation och hårdvara tillsammans verkligen kan vara till stor hjälp. Att Prizmo kostar 75 kr kan inte anses som dyrt i relation vad den uträttar. Det som sedan tillkommer är om man vill ladda ner olika röster. Dessa kostar 22 kr per styck. Också detta är mycket överkomligt om man jämför motsvarande kostnad för dessa röster på en pc.

 

Det här inlägget postades i Appar, iPad, iPhone, Tips. Bokmärk permalänken.