Trådlöst fynd för örat

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Om man önskar använda sina iOS-enheter utan sladd till hörlurarna är det praktiskt med Bluetoothhörlurar. Priserna varierar från ett par hundra till flera tusen kronor.

Just nu finns SBH20 från Sony till nedsatt pris på många ställen. Här är de allra billigast just nu.

Från början har dessa kostat upp emot 350 kr och är nu nere under halva priset (147kr). Det finns bättre, men knappast till det här priset. Visserligen nu bara i en färg – lime/vitt. Vill man ha en annan finns det nog men inte lika billigt. Kolla på Prisjakt för alternativ och läs omdömen.

De medföljande i-örat-hörlurar är helt ok men det fungerar också utmärkt att koppla in andra hörlurar om man hellre vill det. Vill man använda handsfree-funktionen är det mikrofonen i enheten som gäller. Det gör att mm kan använda andra lurar som saknar egen inbyggd mikrofon. Att de medföljande lurarna går att koppla ur har också en annan fördel. Om batteriet tar slut och man inte har tillgång till andra hörlurar kan man koppla de medföljande direkt till sin telefon eller platta. Visserligen blir sladden då ovanligt kort, men det går.

Utan att ha testat det antar jag att man kan koppla in högtalare med inbyggd förstärkare och på så sätt göra dem trådlösa.

Laddningen görs med micro-usb-kabel som följer med. Däremot får man använda egen laddare eller ladda via datorns usbkontakt. Oftast har man redan sådana laddare till de enheter som man tänker använda hörlurarna till. En uppladdning anges räcka till sex timmars drift och det kan nog stämma.

Jag använder mina när jag inte vill ha en sladd som kan vara i vägen när jag är ute och rör på mig. Det är också ett sätt att skona hörlursuttaget på telefonen då det annars kan innebära att stickproppen kan utsätta det för påfrestningar när telefonen och sladden rör sig i fickan.

Vill man låta telefonen ligga kvar i väskan skyddad för väder och vind går det utmärkt om man har blåtandslurar som dessa. Skulle väder och vind ställa till med skada så är det en mycket liten kostnad jämfört med iOS-enheten!

Ett annat tillfälle är när jag behöver ladda telefefonen och det blir opraktiskt att samtidigt dessutom ha en hörlurssladd inkopplad.

Ytterligare ett användningsområde är om jag vill lyssna i sängen innan jag skall sova och inte vill trassla in mig i hörlurssladden och i värsta fall göra så att telefonen/plattan faller i golvet.

Det som skiljer dess från dyrare är bl a kvalitén på själva lurarna, att det mest sofistikerade blåtandsprotokollet inte stöds (det gör inte Apple heller för närvarande) och att kontrollenheten bl a saknar inbyggd radio, skärm eller plats för minneskort. Men för många sammanhang duger dessa finfint! Bra att alltid ha liggande i väskan eller jackfickan om de skulle behövas.

 

 

Det här inlägget postades i Appar. Bokmärk permalänken.