Intressant på nätet

Warning: Use of undefined constant videoembedder_options - assumed 'videoembedder_options' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/f/5/2/ios-stefan.se/httpd.www/wp-content/plugins/video-embedder/video-embedder.php on line 306

Det finns så många bra kunskapskällor på nätet. Här listar jag några av de som jag gärna återkommer till mer eller mindre ofta.

APPLE
Förstås!

BLOGGAR

GP:s Teknikblogg
Skriver mycket om Appleprodukter men också om mycket annat.
Aktuellt och med en förmåga att förklara på ett begripligt sätt.

PODDSÄNDNINGAR

iPadToday
Leo Leporte och TWIT-network levererar mycket bra informaton på många olika områden. Ibland lite pratigt och flamsigt men ofta mycket kunnigt och initierat.

This Week in iPad
Ingår i en hel ”familj” av webbtvprogram som handlar om olika saker. Ibland får man snabbspola för att orka med, men ofta får man en hel del bra information.

The iPad Show
Lite som de övriga. Ojämn kvalitet. Lite pratigt och flamsigt men ett och annat kort av kunskap och information då och då.

The MacCast
En av veteranerna i sammanhanget. Det handlar om allt som har med Apple att göra. Inte så rolig att lyssna till men mycket seriöst och kunnigt. Har gått från att vara amatör till att leva på detta. Framförallt ljudprogram men också senare en del video. Det mesta gratis men med ett betalalternativ.

Mac OS Ken
Rapp pratare men mycke finansiell information kring Apple. Korta program varje veckodag och en längre betalverskon på lördagar. Kör också ett liveprogram då och då. Enbart ljud.

We Have Communicators
Medvetet flamsigt och tramsigt men med mycket kompetens. Telefonkonfensstuk med flera deltagare som för det mesta är de samma med några undantag. Helt klart med ambitionen att underhålla lyssnarna.

GeekBeatTV
Cali Lewis (påhittat namn) som snabbpratar sig igenom komkpakta videoavsnitt.
Teknikjournalist som tillsammans med sin man lämnade det vanliga dagjobbet och satsade på blogg och podd på heltid och som nu bygger sitt lilla impeirum runt företaget LividLobster. Se- och hörvärt tycker jag. Går det för fort kan man ju alltid se om det!
Tidigare under namnet GeekBrief men kunde inte komma överens med det produktionsbolag som hon jobbade för och gick därför över till en av de andra stora i sammanhanget – Revision3.

David Pogue
Journalist på The New York Times och en av de mest kända teknikjournalisterna i USA, skulle jag tro. Rapp och rolig och med videosnuttar som sticker ut från mängden.

HEMSIDOR

Svenska MacWorlds hemsida
Bland alla bra sidor på www.idg.se är det denna som kanske mest handlar om iOS.
IDG erbjuder också en rad nyhetsbrevsprenumerationer som ger bra löpande information.

Engadget
En av de stora tekniksajterna i USA och som följaktligen skriver en h el del om Apple eftersom det är det största företaget i det här sammanhanget.

ANDRA TJÄNSTER

Appshopper
Hemsida om appar. Man kan se bl.a. hur prisutveckling och apputveckling har varit för ett särskilt program. Registrerar man sig kan man bygga en lista över det appar man äger, önskar sig o.s.v. Så fort det sker förändringar som berör de appar man registrerat får man ett e-postmeddelande.

Dropbox
Ett mycket användbart koncept. Har Du inte redan Dropbox så föreslår jag att Du skickar mig ett mail så får Du en länk som ger Dig lite extra lagringsutrymme samtidigt som Du registrerar Ditt Dropboxkonto. . Skriv Dropbox i ämnesraden.
Du kan nå Dropbox från en app i iPhone/iPad, ett program i datorn eller via en webbläsare. Samma filer blir tillgängliga överallt.

Kommentera